«Αλυσιδωτή» αντίδραση και Τέχνη
Χάρηκα που τους γνώρισα, ακόμη μέσα στο… egg τους αυτή τη χρονιά. Στη γωνιά που τους έχει παραχωρηθεί και έχει γίνει ολοήμερο γραφείο. Δουλεύουν εντατικά και πολλές ώρες. Η κατάταξη μέσα στο egg παίζει ρόλο για τις ομάδες. Τον Ιούνιο θα βγουν από το… αβγό τους κάνοντας το άλμα στον έξω χώρο, χωρίς πλέον κάποιο προστατευτικό δίχτυ. Και εκτός από το να βρουν τους υποψήφιους πελάτες έχουν να κάνουν κάτι επίσης αρκετά δύσκολο. Να τους εξηγήσουν τι είναι αυτό που προτείνουν, οι άλλοι να το καταλάβουν, να δουν τη χρησιμότητά του και να πειστούν τελικά να γίνουν συνδρομητές. Και σε σχέση με αυτό που προτείνουν είναι χρήσιμο να καταλάβουμε πως απαιτείται όχι μόνον μακροχρόνια σχέση με τον πελάτη αλλά και να τους έχει αυξημένη εμπιστοσύνη. The kids are all right πάντως στην Chainproof (www.chainproof.ai) και φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά προς το παρόν.
Η πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα τους κάθε άλλο παρά απλοϊκή είναι και αποτελείται από δύο άλλες, βασικές και διαφορετικές μεταξύ τους. Πρέπει να εξασφαλίσουν πρώτα ότι για ένα έργο τέχνης μπορούν να δημιουργήσουν μέσα στον υπολογιστή ένα αντίστοιχο «μοναδικό» αποτύπωμα. Που θα ακολουθεί το κάθε έργο τέχνης σε όλη του τη διαδρομή καθώς αυτό θα αλλάζει ιδιοκτήτες. Αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για πίνακα, να μην εμφανιστεί ξαφνικά ένα αντίγραφό του ή σε περίπτωση κλοπής να μην μπορεί να συνεχίσει να διακινείται μέσα από τα νόμιμα κανάλια.
Και έτσι ερχόμαστε στη δεύτερη ιδέα που πρέπει να ενσωματωθεί στο προϊόν της Chainproof. Που είναι το πώς θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα αλλοιωθεί το ηλεκτρονικό αποτύπωμα, στην ουσία δηλαδή το πιστοποιητικό γνησιότητάς του έργου τέχνης.
Την ομάδα αποτελούν οι Μανώλης Αδαμόπουλος, Δημήτρης Γερογιάννης, Αλέξης και Γιάννης Πολύζος, Κωνσταντίνος Τσιούνης. Αυτό που θα έχουν να κάνουν βγαίνοντας από το egg σε λίγο θα είναι στην αρχή να πείσουν τον κάθε καλλιτέχνη, αρχίζοντας από τους ζωγράφους (διότι για τα γλυπτά, έργα τέχνης τριών διαστάσεων, για να βγάλεις μοναδικό αποτύπωμα τα πράγματα είναι κάπως πιο δύσκολα). Να πείσουν λοιπόν ότι και για δικό τους καλό, μόλις δημιουργήσουν ένα έργο, πρέπει να το «φωτογραφίσουν» με ειδικό τρόπο που να αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητές του και να το εφοδιάσουν με το ηλεκτρονικό και μοναδικό του αποτύπωμα.