Σχετικά με εμάς

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των συμπληρωμάτων διατροφής γίνεται πλέον με πιο στοχευμένο τρόπο εγκαταλείποντας τη λογική του «όλα τα συμπληρώματα για όλους τους ανθρώπους». Κάθε νέο προϊόν  πλέον σχεδιάζεται με βάση δημογραφικά και ψυχογραφικά χαρακτηριστικά της αγοράς στόχου, και  απευθύνεται σε συγκεκριμένο προφίλ καταναλωτών. Η αγορά φαίνεται να εστιάζει πλέον σε λιγότερο γνωστά συστατικά που έχουν όμως σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για τους ισχυρισμούς υγείας και δυνατότητα καλού μάρκετινγκ.

Όσο αφορά στους ισχυρισμούς υγείας, πλέον υπάρχουν αρκετά κορεσμένες κατηγορίες, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να στοχεύουν σε πιο σύνθετες καταστάσεις. Μια καινοτόμος μεθοδολογία με επιτυχία στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, φαίνεται να βρίσκει πλέον εφαρμογή και στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής. Η μεθοδολογία αυτή αφορά τις τεχνικές του μοριακού σχεδιασμού και της υπολογιστικής χημείας. Πλέον, πλήθος υπολογιστικών αλγορίθμων και τεχνικών είναι διαθέσιμες για την επιλογή ενώσεων από μεγάλες βάσεις δεδομένων που πληρούν συγκεκριμένα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά.

Αντικείμενο του NextGFS αποτελεί η εφαρμογή μιας νέας μεθοδολογικής προσέγγισης για την παραγωγή νέας γενιάς συμπληρωμάτων διατροφής. Πιο συγκεκριμένα στοχεύει να αναπτύξει μία πλατφόρμα για τον σχεδιασμό συμπληρωμάτων διατροφής μέσα από υπολογιστικά εργαλεία, να προχωρήσει στην πιλοτική παραγωγή ενός νέου συμπληρώματος διατροφής με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που στοχεύει κυρίως σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα, και τέλος στην διεξαγωγή κλινικής δοκιμής σε δείγμα ασθενών με ΟΑ για την ανάδειξη του συμπληρώματος.

Η στρατηγική σύμπραξη των δύο εταιρειών που συμμετέχουν στο NextGFS, έχει ξεκινήσει από το 2016 και έχει εστιάσει στον πρωτοποριακό σχεδιασμό νέων συμπληρωμάτων διατροφής με τη χρήση εξειδικευμένων βιβλιοθηκών φυσικών ενώσεων και in silico μεθοδολογιών. Η Qualia Pharma, μια  ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, σε συνεργασία με την Cloudpharm, μια ελληνική startup εταιρεία βιοτεχνολογίας έχουν ξεκινήσει και αναπτύσσουν την επόμενη γενιά συμπληρωμάτων διατροφής. Τα νέα προϊόντα εξετάζονται πλήρως για την ασφάλειά τους, ενώ η δράση τους πιστοποιείται μέσω κλινικών παρεμβάσεων. Η πρώτη σειρά των νέων συμπληρωμάτων αφορά προϊόντα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για την οστεοαρθρίτιδα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο