Ενημερωθείτε για το αντικείμενο του project NextGFS για την παραγωγή νέας γενιάς συμπληρωμάτων διατροφής.

Δείτε και κατεβάστε τα παραδοτέρα του project NextGFS.

Step by Step όλες οι δράσεις του project NextGFS.

Project Area

Λογότυπο NextGFS

Λογότυπο NextGFS Ασπρόμαυρο

Πρότυπο Παρουσίασης Έργου

Παρουσιάσεις του NextGFS Webinar

  • Παρουσίαση του έργου NextGFS
  • Πλατφόρμα φυσικών προϊόντων «Cnatural”
  • Συμπλήρωμα διατροφής «Arthro relief»

Παρουσιάσεις NextGFS: Η τρέχουσα έρευνα και τα επόμενα βήματα

  • To ερευνητικό έργο της Qualia Pharma
  • To ερευνητικό έργο της Cloudpharm
  • NextGFS: Προκαταρκτικά ερευνητικά αποτελέσματα
  • NextGFS: Τα επόμενα βήματα

Παραδοτέα

Ενότητα Εργασίας 1

Ανάπτυξη πλατφόρμας σχεδιασμού συμπληρωμάτων διατροφής

Ενότητα Εργασίας 2

Τελική φαρμακοτεχνική μορφή και παραγωγή πιλοτικής παρτίδας συμπληρώματος διατροφής

Ενότητα Εργασίας 3

Κλινική μελέτη

Ενότητα Εργασίας 4

Σύνταξη φακέλου και έγκριση προϊόντος

Ενότητα Εργασίας 5

Μελέτη σκοπιμότητας

Ενότητα Εργασίας 6

Καινοτομία για ΜΜΕ

Εταίροι

Η Qualia Pharma, είναι μία αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2009. Η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμάκων και των συμπληρωμάτων διατροφής. Σήμερα κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά 10 φαρμακευτικά προϊόντα ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει 4 νέα μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Παράλληλα έχει αναπτύξει στα δικά της εργαστήρια και κυκλοφορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό 3 ειδικά συμπληρώματα διατροφής ενώ έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη σε άλλα 6 νέα προϊόντα. Τα συμπληρώματα διατροφής διακινούνται εμπορικά μέσω της θυγατρικής εταιρίας Qualia Consumer Health. Η εταιρία προμηθεύει με τα προϊόντα της το σύνολο των φαρμακαποθηκών και νοσοκομείων της χώρας ενώ συνεργάζεται απευθείας με περισσότερα από 1.000 φαρμακεία. Η εταιρία έχει σημαντικές επιδόσεις πωλήσεων στις αγορές τις οποίες επιχειρεί, ενώ παράλληλα έχει μία ιδιαίτερα ισχυρή εικόνα στους πελάτες της.

Η Cloudpharm είναι μια εταιρεία βιο-φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2016. Η βασική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανακάλυψη βιοδραστικών ενώσεων με φαρμακολογικό ενδιαφέρον, δίνοντας έμφαση στα φυσικά προϊόντα. Επιπλέον, η Cloudpharm παρέχει υπηρεσίες για πρωτόκολλα αναγνώρισης φαρμακευτικών ουσιών, καθώς και in silico υπηρεσίες για σχεδιασμό και ανακάλυψη και επανατοποθέτηση φαρμάκων.

Υπεύθυνοι Κλινικής Έρευνας

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο συμμετείχε ενεργά στην ολοκλήρωση του έργου αναλαμβάνοντας να φέρεις εις πέρας μελέτη της οποίας κύριο στόχο αποτέλεσε η διαλεύκανση της ευεργετικής δράσης του συμπληρώματος διατροφής σε δείγμα ασθενών με Οστεοαρθρίτιδας έναντι εικονικού σκευάσματος. Στο πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε ως επιμέρους στόχοι ορίζονται η έγκριση του πρωτοκόλλου από την Επιτροπή Βιοηθικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η επιτυχής στρατολόγηση των εθελοντών με βάση καθορισμένα κριτήρια και συγκεκριμένο υπολογισμό για το ελάχιστο μέγεθος δείγματος, η ορθή συλλογή των δεδομένων, η δημιουργία ολοκληρωμένης τράπεζας δεδομένων και τράπεζας βιολογικών δειγμάτων, το πλήρες βιοχημικό προφίλ, το προφίλ βιοδεικτών φλεγμονής και οξειδωτικού στρες. Από την ανάλυση των δεδομένων θα διευκρινιστεί ο ρόλος του νέου συμπληρώματος ως ενός με θετική επίδραση σε βιοδείκτες που σχετίζονται με την Οστεοαρθρίτιδα, στις λειτουργικές ικανότητες και στην ποιότητα ζωής των ασθενών με Οστεοαρθρίτιδα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο